龍仔@@ 發表於 25-3-2020 21:18:04

新手一問,出技

想問有冇人用巨集或有其他方法 按一次 2隻將出技
仲有想問下咁樣 算唔算用掛?
謝謝

1234950 發表於 27-3-2020 02:48:17

一般ONLINE GAME你唔係改數據都好少話鎖帳號
巨集方面本人用咗幾年都冇事包括以前用嚟暗商搶神石
而且巨集並唔可以令你同時用唔同部隊做唔同動作

見到人同時兩隻將出技方法如下
按CTRL作動作可以將動作排程
例如1. 按住CTRL出三次技隻兵就會出三次技 即使在1秒內按完三次技
2. 按住CTRL控將右鍵行去中間然後繼續CTRL出技   隻將就會行去中間之後再出技

利用CTRL可以用唔同將出技
就會做到兩隻將同時出技效果
(如A將 按住CTRL出十次技 換B將 按住CTRL出十次技)
而利用巨集可以加快「按鍵」速度
利用CTRL也可以做封冰或MP女魔女等動作(CTRL右鍵一次落補多個單位魔的命令)

但係有幾點要提一下
巨集方面
1. 巨商太垃圾食巨集速度慢+唔一致
食巨集速度慢即係 如果巨集啲制連得太快 間隔時間不多 隻GAME食唔哂
唔一致講緊 同一個間隔時間(如30ms) 唔係次次個結果都食得哂啲制(例如我開場巨集係全隊企係度 放柱 天使 雷公 組合技 念技 間隔時間一樣 有時會出唔哂啲技 有時出得哂)
而間隔時間太長巨集意義又減低 而且組隊後感覺會影響到放技放唔放得哂

2. 巨商動作係食放開個下 設定巨集時需要注意

3. (操作2)左鍵地下係選擇空氣 數字鍵兩次係將鏡頭轉去設數字快捷鍵部隊(置中)
如果巨集有用數字鍵轉換部隊的動作可以係前面加個左鍵落去
避免唔小心將個鏡頭移位
建議巨集出技當中唔好放入CTRL係出技個陣自己按CTRL

CTRL方面
1. CTRL+數字鍵是設定部隊快捷鍵 使用CTRL時轉換部隊時請放開CTRL
2. 組隊時有時隊員使用CTRL出技沒有效果(在主機中沒有登陸動作) 有時有
個人測試是隊長必定有效(不能肯定 正確來說是主機)

其實一隻將巨集出技後 第二隻自己嚟都得
點都好學會巨集後你會知道隻GAME根本係叫巨集而唔係巨商

話說隻GAME係出傳說將同埋怨恨之神之前都唔需要用到多隻兵同時出手

between 發表於 26-3-2020 19:33:17

韓服D人直播龜天都用巨集快速出技 龜天招技聽聲就知 唔係手速出技既聲

邊條片我就唔記得了記得會貼返 你可以自己搵 韓服某幾個專直播既youtuber拍既龜天片

不過如果你指系統上既話      隻game就唔鎖巨集按鍵精靈應該會鎖<唔肯定但唔想試

龍仔@@ 發表於 27-3-2020 20:58:06

多謝樓上2位大神 指導,新手又學多一樣野,真係好有用,升lv唔同層次

mki018 發表於 28-3-2020 13:32:46

要快,做到係一擊必殺!

kwany1234 發表於 5-4-2020 14:22:03

學到野!
頁: [1]
查看完整版本: 新手一問,出技