樂古Nakuz

標題: 導火線Online 臨時集中帖 [打印本頁]

作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 14:30
標題: 導火線Online 臨時集中帖

此帖作特別處理(因暫無所屬版塊)
by ctm

嘩呢個假期真係悶到...   又無咩online好玩... ' 於是自己搵朋友一齊做一隻小型槍GAME ONLINE

E家已經完成左20%  唉... CSO 真係.... 明明之前用NP 好地地... 又要用返橙橙既HS ...  我諗橙橙想全\

部換曬做HS  ~_~  講到底橙橙為搵錢而用HS (HS 比較平...)  唉... 外掛滿天走!!!無人理牙!!!

E家我照住CSO 黎做緊野... 估唔到呢隻GAME 都幾好 ...  收埋咁多系統唔出  (我查左一查韓國既CSO)

CSO 牙 CSO  你真係慘... 比香港 同 台灣欄橙做代理... "   本來係一隻好GAME !  比Heat project 既系

統更好... !!  e家!!!你睇下!!! 外掛無王管  加速滿地跑!!!! 爛橙! 你咁樣收得檔啦!   

本次online game 將採用外國1000G主機作為server

保證順暢!!! 預計封測在 2010年 4月7日  

防外掛系統採用自行開發軟件 vK ( Vioes killer ) 此軟件將在今年12月發佈

我唔會保證以上軟件的工作效果比橙橙好...

但係我想講比橙橙知咩先叫真正既online 保護工作!!!

官網架設中....

另招 GM  (有薪 1小時 = $20  銀行入數)

遊戲故事

於1991年12月26日,蘇維埃社會主義共和國聯盟正式解體。

蘇聯最大國俄羅斯在蘇聯宣佈解體後不久,就馬上對外開始擴張;

在短短的三年間,俄羅斯已經先後佔領烏克蘭‧波蘭與羅馬尼亞等地 ,

形成了東西歐戰線,以德國‧法國‧英國和意大利為首的聯邦決定徵求聯合國維持和平部隊,

與俄羅斯進行對抗。

同時在亞洲,北韓宣稱自己擁有大殺傷力的武器(核武),並以此威脅南韓‧中國‧日本‧美國,

要求對其進解除禁運,

南韓和中國兩者亦意識到北韓的恐怖,

決定派兵對北韓進行偵察及破壞。

此時台灣和日本正面臨亞洲風波,

為了促進中台和平,台灣總統李登輝主動投靠大陸,並與中國進行派遣軍隊及交流軍事情報,

日本則與美國聯手,於沖繩的嘉手納設空軍基地,準備進攻北韓及俄羅斯。

由於亞洲軍隊各自為政,初時的亞洲戰爭並不理想,

直到南韓軍開始敗退,

他們才真正意識到聯盟的重要,

在之後的四年時間內,美國與日本聯手先後攻佔北韓的多個重要軍事設施 (包括生化及核武廠)

但北韓的元首卻死不心息,多次派軍隊意圖搶回重要目標的控制權。

於是在北韓多個重點設施經常發生激烈戰鬥,

最後北韓軍決定與美日軍隊同歸於盡------把C4 安置在核武設施,然後一次過摧毀對方的攻擊戰線。

而在歐洲,雙方戰爭比較激烈,經常互有死傷。

除了城市戰爭之外,還加上了歐洲游擊隊的能手----叢林戰

俄羅斯既要面對死城中的恐懼,又要應付在蕞林中快速閃擊的狙擊手,

俄軍不但士氣下降,而北韓的敗退也令俄國開始意識到戰事開始無望,

在戰局的僵持下,他們唯有用重型機炮掩護下猛烈進攻。

次年,西歐第一道防線德國終於被攻破,

在聯合國再次增援下,德國能繼堅守僅存的一半國土,與俄國繼續戰鬥。

感謝 酷愛乂HotCha  提供

發佈地圖初次封測計劃開放:

香港地圖: 新城市(完整地圖 32vs32 )   機場(C區至K區  32vs32)  香港太空館(只限狙擊槍 20vs20)  

日本地圖: 機場    (完整地圖 35vs35)    百貨公司(13層   40vs40)

意大利地圖:  首都中心(不完整地圖  32vs32)

美國地圖:   美國軍事基地(完整地圖   32vs32)

封測不推出故事任務模式 其他模式正常開放!
封測只開放以上地圖  多謝支持!

m群 : group407494@msnzone.cn

基本需求

作業程式:Windows XP,2000, vt

CPU      : Pentium 4 2.0Ghz
Samplon 2500 以上

記憶體    :512MB 以上

顯示卡    :Geforce FX5600, Radeon 9700

音效卡:  : APE 63"

DirectX 版本  : DirectX 9.0c 版本以上

硬碟空間     :  3.5GB

單機版 推前至12月開始

任務MOD 開放任務:

零點行動

地圖: 山區小屋(夜 - 需用夜視鏡)

限制時間: 10分鐘

成功條件: 請將屋內的敵人射殺 找尋對方的犯罪證據

失敗條件: 時間超過

Fire in Home

地圖: 山頂酒店(火警 水槍)

限制時間: 5分鐘

成功條件: 將酒店內的人 救出

失敗條件: 時間超過

暫時開放2個
作者: 明朝王爺    時間: 19-8-2009 14:36
樓主識整online game???係咪真呀???
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 14:37
我有做GAME 經驗   其實係我D FD 讀呢D野...
作者: 香蕉布    時間: 19-8-2009 14:39
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 14:40
好似唔係咁關cso事wor
香蕉布 發表於 19-8-2009 14:39

有關就ok 啦!~

我個msn : kitty_xd111@hotmail.com
作者: $_$屎忽羊@    時間: 19-8-2009 14:42
GM要做D咩?我唔夠15歲=童工?=0=
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 14:44
唔夠十五+_+  好似唔得
作者: bb15987    時間: 19-8-2009 14:55
哇  我有興趣喎
作者: EQspy00741    時間: 19-8-2009 14:56
唔怕比人拉?
定係你自己買左版權?
作者: 風中追月    時間: 19-8-2009 14:57
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 14:58

版權^^??  我又唔係抄!  我用佢藍本姐@@"  

難道heat project 抄 cs  ???

放心好了  呢隻game 一出 我立即買個版權

一隻小型 既意思係  無cso 咁強大既 屈錢裝備  ( right? )

遲少少 放D  介紹出黎
作者: 061469    時間: 19-8-2009 15:09
你FD讀咩科咁勁?識整ONLINE GAME-口-
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 15:10
程式設計和應用

有人讀美工 (ART)

之後有幾個讀 音樂
作者: goodman28    時間: 19-8-2009 15:15
版權^^??  我又唔係抄!  我用佢藍本姐@@"  

難道heat project 抄 cs  ???

放心好了  呢隻game 一出 我立即買個版權

一隻小型 既意思係  無cso 咁強大既 屈錢裝備  ( right? )

遲少少 放D  介紹出黎 ...
yiiyk 發表於 19-8-2009 14:58

邊到黎咁多收入?--'
只game用咩引擎架?@_@half life 1定source?@@
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 15:17
本遊戲一切使用 自行開發引擎
作者: Roger    時間: 19-8-2009 15:20
一笑置之
作者: near813    時間: 19-8-2009 15:22
整隻新GAME黎頂CSO
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 15:24
我睇唔過眼=_=
作者: G12    時間: 19-8-2009 15:28
支持樓主......
不過要等到2010年先玩到.......
作者: DK冰風    時間: 19-8-2009 15:32
我都支持樓主[[onion_48]]
樓主係大學生??
作者: matthewkam    時間: 19-8-2009 15:33
19# yiiyk 加油!咁2010我會撐你,不過,最好5洗用咁多$$!!![[onion_20]]
作者: matthewkam    時間: 19-8-2009 15:33
19# yiiyk 我+左你msn!!!
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 15:43
放心 ob 和cb 槍械完全免費 ( 在這段時間 生產點數去 )
作者: DK冰風    時間: 19-8-2009 15:49
咁好ga
多謝哂wo樓主[[onion_54]]
作者: babichung    時間: 19-8-2009 15:50
放心 ob 和cb 槍械完全免費 ( 在這段時間 生產點數去 )
yiiyk 發表於 19-8-2009 15:43

幾時整好x_x
有d性趣a_a
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 15:54
本遊戲一切使用 自行開發引擎
yiiyk 發表於 19-8-2009 15:17

立唔立體架隻game 唔想玩好似1.6咁既遊戲
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 15:56

不用錢是因為 沒有做好點數而已

不過OB 完左就要錢買槍  開放現金系統之後頭2日  槍械可以買永久

過左之後開始有限期  不過因應學生的零用錢問題  點槍價格:

30日 = 28蚊

10日 = 10蚊

1日   = 3蚊

放心 絕對立體  用左去黑邊技術   絕不起角 !
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 16:13
打多左  扣返分
作者: carltam    時間: 19-8-2009 16:18
我咩都唔識,但我想做GM
我想做係入game睇有無意常
睇有無人用外掛
唔收錢都得
只想幫手
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 16:23
遲少少開發完全就會招人
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 16:26
不用錢是因為 沒有做好點數而已

不過OB 完左就要錢買槍  開放現金系統之後頭2日  槍械可以買永久

過左之後開始有限期  不過因應學生的零用錢問題  點槍價格:

30日 = 28蚊

10日 = 10蚊

1日   = 3蚊

放心 絕對 ...
yiiyk 發表於 19-8-2009 15:56

我比較想知既係你地會出咩槍?

同埋槍既威力呀 彈道咁  

仲有我希望彈道係隨機

有冇圖片可以睇下咁呀
作者: HmmGmm    時間: 19-8-2009 16:29
I am interested
If u need plz tell me
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 16:37

唔好意思  槍類模版未完成 但係基本既射擊系統 已經做好了..

好似 AWP  攻擊力 : 170
                後坐力: 148
                精準度:  98%
                 可加裝配件1/3

M4A1 攻擊力: 32
                 後坐力: 50
                 精準度: 65%
               可加裝配件 1 / 2 /3
                       可改裝
           M51   攻擊力: 28
                 後坐力: 65
                 精準度: 21%
                可加裝配件1 / 3

LM(火箭炮)   攻擊力:100
                           後坐力: 150
                           有效範圍: 直徑2公里
                                 特定場合使用

AK47          攻擊力: 35
                            後坐力: 56
                            精準度: 62%
                           可加裝配件 1 / 2 /3
                       可改裝

放住咁多先

射擊距離因風位 而改變
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 17:17
唔好意思  槍類模版未完成 但係基本既射擊系統 已經做好了..

好似 AWP  攻擊力 : 170
                後坐力: 148
                精準度:  98%
                 可加裝配件1/3

M4A1 攻擊力: 32
    ...
yiiyk 發表於 19-8-2009 16:37

咁人物模組呢  想一開次就起人物定係入場先揀?

仲有持槍畫面(第一人稱) 我希望佢隻手長D 好似CS咁先真實
作者: iampidan    時間: 19-8-2009 17:22

作者: goodman28    時間: 19-8-2009 17:29
講到咁仔細,其實有幾多人做緊野?會吾會賣廣告?0.0
有沒CSS D畫面咁勁?0.0
作者: iampidan    時間: 19-8-2009 17:32
37# goodman28

作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 17:34
css 都唔好玩既 D場好假  其實隻手跟番CSO 都好丫

場地自己整咪得
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 17:38
大約有50人   其中分成4組人  遊戲制作  音樂  模組設計  VK 開發組

畫面同CSS 相似 但係地圖是全新的   計劃開發的有  新城市廣場    學校  太空博物館  機場  港鐵站   城門河  等等香

港特色場景。 槍械的射擊偏差取決於風向的方向   若微風偏左  就會向左偏差 。  人物是創做人物時創做。
作者: iampidan    時間: 19-8-2009 17:40
css 都唔好玩既 D場好假  其實隻手跟番CSO 都好丫

場地自己整咪得
酷愛乂HotCha 發表於 19-8-2009 17:34

作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 17:43

iampidan 發表於 19-8-2009 17:40

你是誰~
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 17:44
CSS 用的系統 與 我們所開發的有非常大的差別  

我們開發的系統支持玩家自行改槍支的外型  但是攻擊力不變 如加裝減音器 攻擊 -2
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 17:45
不如等我幫你設定槍支攻擊力啦  好嗎?
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 17:46
在開放前我會因應你的要求 調整性能
作者: 風中追月    時間: 19-8-2009 17:47
作者: 55331200    時間: 19-8-2009 17:47
......要好多錢嫁bo.......
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 17:48
咁隻game幾時封測
風中追月 發表於 19-8-2009 17:47

2010年4月= = !
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 17:49
咁隻game幾時封測
風中追月 發表於 19-8-2009 17:47

在首頁有寫
作者: 55331200    時間: 19-8-2009 17:50
2010年4月= = !
酷愛乂HotCha 發表於 19-8-2009 09:48

2010我都唔記得左啦,到時樓主一定要開個post提一提我地
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 17:51
其實你隻game諗住玩咩 反恐定生化大戰 0.0
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 17:51

一定... 官方論壇架設好之後點通知你地好呢...

又唔可以放論壇..

玩 戰爭吧... 應該  2個團體對抗 咁啦...
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 17:54
我幫你設計槍支威力啦好唔好? !

我對軍事有認識
作者: iampidan    時間: 19-8-2009 17:56

作者: 55331200    時間: 19-8-2009 17:57
一定... 官方論壇架設好之後點通知你地好呢...

又唔可以放論壇..
yiiyk 發表於 19-8-2009 09:51

拍片,片到有你個網....唔知得唔得
作者: DK冰風    時間: 19-8-2009 18:01
希望個新game有新勁槍la[[onion_70]]
作者: CHING=D    時間: 19-8-2009 18:04
咁神 識整online game=.= 可惜我冇興趣=.=
作者: iampidan    時間: 19-8-2009 18:05

作者: DK冰風    時間: 19-8-2009 18:05
希望呢個game快D整好la[[onion_51]]
作者: 55331200    時間: 19-8-2009 18:06
好多人回呀......
作者: 061469    時間: 19-8-2009 18:24
如果係因風向而改變d子彈既方向,咁我地係game由邊到可以知風向向邊-.-
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 18:28
係遊戲上方雷達有顯示 方向

用狙擊槍 有鏡頭內有
作者: G12    時間: 19-8-2009 18:31
如果有外掛點算!!???
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 18:33
我們有gm 24 小時監視
作者: DK冰風    時間: 19-8-2009 18:34
冇ga
而家投訴都用la[[onion_41]]
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 18:36
放心 我地制作呢vk 防外掛效果 點都比hs 好
作者: DK冰風    時間: 19-8-2009 18:39
咁我就happy la
希望你講得出就做得到...XD
[[onion_55]]
作者: 林仔林林仔    時間: 19-8-2009 18:45
做GAME==

作者: near813    時間: 19-8-2009 18:48
CSS 用的系統 與 我們所開發的有非常大的差別  

我們開發的系統支持玩家自行改槍支的外型  但是攻擊力不變 如加裝減音器 攻擊 -2
yiiyk 發表於 19-8-2009 17:44
awp加減音器
屈死人
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 18:52
當然有好處必有壞處   awp 回彈慢   大約要2~3秒

入彈要5~6秒
作者: DK冰風    時間: 19-8-2009 18:52
呢一個提議都幾好wo
但係要樓主行do先算la[[onion_43]]
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 19:28
參考下d真實數據

d槍既威力要做到同真實既一樣
作者: DK冰風    時間: 19-8-2009 19:29
講得冇錯ar...[[onion_64]]
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 19:30

官方論壇即將開放!
作者: 混血    時間: 19-8-2009 19:30
現家講咩都冇用等做左出黎睇效果係點先啦
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 19:41
我一定支持你地架
作者: edwin5465    時間: 19-8-2009 20:13
踢人同mic個d點
小朋友好討厭
作者: 風中追月    時間: 19-8-2009 20:16
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 20:17
mic 系統係ob 開放

cb不開放
作者: babichung    時間: 19-8-2009 20:22
mic 系統係ob 開放

cb不開放
yiiyk 發表於 19-8-2009 20:17

不如你開個M群. 有意既加. 論壇開左之後擺系m群度我地睇?
作者: cheak    時間: 19-8-2009 20:32
建議加個劇情mod
作者: 風中追月    時間: 19-8-2009 20:34
作者: cheak    時間: 19-8-2009 20:36
82# 風中追月
另外提議加個真實化模式
即係無準心,cod描準方式
cs:cz一樣係有劇情,你有心開發既..點會難?
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 20:41
建議加個劇情mod
cheak 發表於 19-8-2009 20:32

我已經作左 ~
作者: cheak    時間: 19-8-2009 20:42

84# 酷愛乂HotCha
劇情mod即任務模式
玩家要扮演一位士兵
執行暗殺,突擊,救援,爆破等等任務
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 20:44
84# 酷愛乂HotCha  
劇情mod即任務模式
玩家要扮演一位士兵
執行暗殺,突擊,救援,爆破等等任務
cheak 發表於 19-8-2009 20:42

我的故事 可能好長:

於1991年12月26日,蘇維埃社會主義共和國聯盟正式解體。

蘇聯最大國俄羅斯在蘇聯宣佈解體後不久,就馬上對外開始擴張;

在短短的三年間,俄羅斯已經先後佔領烏克蘭‧波蘭與羅馬尼亞等地,

形成了東西歐戰線,以德國‧法國‧英國和意大利為首的聯邦決定徵求聯合國維持和平部隊,

與俄羅斯進行對抗。

同時在亞洲,北韓宣稱自己擁有大殺傷力的武器(核武),並以此威脅南韓‧中國‧日本‧美國,

要求對其進解除禁運,

南韓和中國兩者亦意識到北韓的恐怖,

決定派兵對北韓進行偵察及破壞。

此時台灣和日本正面臨亞洲風波,

為了促進中台和平,台灣總統李登輝主動投靠大陸,並與中國進行派遣軍隊及交流軍事情報,

日本則與美國聯手,於沖繩的嘉手納設空軍基地,準備進攻北韓及俄羅斯。

由於亞洲軍隊各自為政,初時的亞洲戰爭並不理想,

直到南韓軍開始敗退,

他們才真正意識到聯盟的重要,

在之後的四年時間內,美國與日本聯手先後攻佔北韓的多個重要軍事設施 (包括生化及核武廠)

但北韓的元首卻死不心息,多次派軍隊意圖搶回重要目標的控制權。

於是在北韓多個重點設施經常發生激烈戰鬥,

最後北韓軍決定與美日軍隊同歸於盡------把C4 安置在核武設施,然後一次過摧毀對方的攻擊戰線。

而在歐洲,雙方戰爭比較激烈,經常互有死傷。

除了城市戰爭之外,還加上了歐洲游擊隊的能手----叢林戰

俄羅斯既要面對死城中的恐懼,又要應付在蕞林中快速閃擊的狙擊手,

俄軍不但士氣下降,而北韓的敗退也令俄國開始意識到戰事開始無望,

在戰局的僵持下,他們唯有用重型機炮掩護下猛烈進攻。

次年,西歐第一道防線德國終於被攻破,

在聯合國再次增援下,德國能繼堅守僅存的一半國土,與俄國繼續戰鬥。
作者: cheak    時間: 19-8-2009 20:46
86# 酷愛乂HotCha
我可以幫手做劇情任務嫁..呢個係為興趣而做: o)
作者: babichung    時間: 19-8-2009 20:46
82# 風中追月
另外提議加個真實化模式
即係無準心,cod描準方式
cs:cz一樣係有劇情,你有心開發既..點會難?
cheak 發表於 19-8-2009 20:36

冇準心.... 有d難度.v.
作者: cheak    時間: 19-8-2009 20:48
88# babichung
有描準方法.
作者: babichung    時間: 19-8-2009 20:50
88# babichung
有描準方法.
cheak 發表於 19-8-2009 20:48

哦...... 咁狙點?
都係咁樣對不?
作者: yiiyk    時間: 19-8-2009 20:51
放得m群 架咩?
作者: babichung    時間: 19-8-2009 20:52
放得m群 架咩?
yiiyk 發表於 19-8-2009 20:51

係啵.....無理由逐個逐個pm 下話...
作者: 鴻-    時間: 19-8-2009 20:53
除論壇外
m群可以放上離
作者: cheak    時間: 19-8-2009 20:53

90# babichung
狙擊要企住,否則不準
會因風向作出偏差
狙擊鏡,可以選擇4種狙擊鏡和2種模式
2倍,4倍,6倍,8倍
消音模式,不消音模式
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 20:53
你可以加佢msn =,=
作者: babichung    時間: 19-8-2009 20:54
90# babichung  
狙擊要企住,否則不準
會因風向作出偏差
狙擊鏡,可以選擇6種狙擊鏡
cheak 發表於 19-8-2009 20:53

計埋風向都吾錯
最好加埋好似hp 咁.拎住把狙個狙鏡會郁...咁先夠真實...
作者: cheak    時間: 19-8-2009 20:56
96# babichung
閉氣射擊,令槍械更加精準
但使用後,不能跑步,10秒後回復正常
作者: babichung    時間: 19-8-2009 20:58
96# babichung
閉氣射擊,令槍械更加精準
但使用後,不能跑步,10秒後回復正常
cheak 發表於 19-8-2009 20:56

10秒@@ 好似有d耐
作者: cheak    時間: 19-8-2009 20:59
98# babichung
加多個透氣聲一流....
: o)
作者: 酷愛乂HotCha    時間: 19-8-2009 20:59
中狙擊槍會減低移動速度幾秒

仲有遊戲既狙擊槍應該唔可以加消音

岩岩提左
作者: babichung    時間: 19-8-2009 21:01
98# babichung  
加多個透氣聲一流....
: o)
cheak 發表於 19-8-2009 20:59

哈.仲有計埋用狙射出黎既後座力.累積射多過(?) 次就再射唔到...

re:酷愛
佢msn系咩- -

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://snt2006615ent2006615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2