樂古Nakuz

標題: 我想問呢塊底版換唔換到cpu? [打印本頁]

作者: joe3159    時間: 30-4-2012 20:41
作者: s15ooooo    時間: 30-4-2012 21:47
冇記錯G33/G31係LGA775黎,應該裝唔到的

換RAM就實OK,可以加RAM
不過要睇返DDR2定DDR3
作者: joe3159    時間: 1-5-2012 13:38
作者: s15ooooo    時間: 1-5-2012 14:27
條list有冇問題?
ASRock H61M/U3S3 H61,DDR3,LGA 1155,USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B 全固態電容     ...
joe3159 發表於 1-5-2012 13:38

冇,不過火牛買大少少唔緊要的,方便日後買張好D既顯卡同超頻
作者: joe3159    時間: 1-5-2012 14:28
作者: s15ooooo    時間: 1-5-2012 14:32
隻牛夠裝gtx560?
joe3159 發表於 1-5-2012 14:28

560夠0.0
作者: joe3159    時間: 1-5-2012 14:33
作者: s15ooooo    時間: 1-5-2012 14:36
其實i3 推唔推到560? 唔係4線程好勁咖咩?仲有隻牛係咪令野泥@@?我信你眼光~ ...
joe3159 發表於 1-5-2012 14:33

12線程路過-.-"冇話推唔推得到既=.=只不過跑起分上黎,你粒U如果係3960X既話..會拉高左個分囉
我個人就覺得差少少,不如比多5舊水買I5好過..

簡火牛唔好信我,我不嬲都係貪平果類人黎;P見我隻1000W金牛都係1090蚊入手就知
作者: joe3159    時間: 1-5-2012 14:41
作者: s15ooooo    時間: 1-5-2012 16:44
有420W應該夠既
作者: joe3159    時間: 1-5-2012 16:45
作者: 5567    時間: 1-5-2012 19:11
5係換5到可以intel LGA775針腳 Q系列既4核 不過要買2手
作者: ※暗雲之雷※    時間: 2-5-2012 23:17
無錯...

可以換到四核心
Intel q系列個d..不過一手就應該無晒

另外gtr 420w推560個d真係唔建議
作者: joe3159    時間: 3-5-2012 21:13
作者: s15ooooo    時間: 4-5-2012 07:16
算 換哂佢..呢條list你點睇?
joe3159 發表於 3-5-2012 21:13

其實你有幾多預算同埋要換乜- -""
作者: joe3159    時間: 4-5-2012 15:57
作者: s15ooooo    時間: 4-5-2012 16:22
條list有冇問題先@@其他用舊~_~
joe3159 發表於 4-5-2012 15:57

冇問題-.-
作者: joe3159    時間: 4-5-2012 16:24
作者: s15ooooo    時間: 4-5-2012 16:28
內顯好正 堅番唔小錢 可以唔洗買顯卡住!
joe3159 發表於 4-5-2012 16:24

-.-我冇野講..玩得APU,唔少人都唔會再另買顯卡鳥..
佢本身內顯都已經夠一般ONLINE GAME玩到順喇...
作者: joe3159    時間: 4-5-2012 16:30
作者: s15ooooo    時間: 4-5-2012 16:41
如果裝張gtx560 推唔推到@@?
joe3159 發表於 4-5-2012 16:30

玩得APU就無謂再裝560..而且你隻火牛420W實唔夠玩560..
APU裝560..好雞肋..
作者: joe3159    時間: 4-5-2012 16:47
作者: s15ooooo    時間: 4-5-2012 16:49
就當火牛夠皮 紅字咩意思? 姐係用內顯就裝唔到顯卡打機?定係.... 質數無咁好? 我只想問一下 thx ...
joe3159 發表於 4-5-2012 16:47

APU玩既係內顯(GPU)..CPU效能係冇同價既咁好..<~因為我諗買佢貴就貴在GPU
所以,就算真係比你裝左560落去..咁你都玩唔盡張560,而且又浪費左D錢買GPU果部份
作者: joe3159    時間: 4-5-2012 16:56
作者: s15ooooo    時間: 4-5-2012 17:09
玩唔盡都應該有番咁上下-,-事關都可以話係4核@@ 再唔係用hd6850@@
joe3159 發表於 4-5-2012 16:56

唉=.=你喜歡吧
作者: joe3159    時間: 4-5-2012 17:11
作者: s15ooooo    時間: 4-5-2012 17:25
姐係點? 粒u玩盡唔到張顯卡既?咩問題?我只係想學上野@@THX
joe3159 發表於 4-5-2012 17:11

問題已經係上面講過=.=..
作者: joe3159    時間: 4-5-2012 17:27
作者: s15ooooo    時間: 4-5-2012 17:29
原來係咁- -list真煩~_~
joe3159 發表於 4-5-2012 17:27

老實說-.-用得黎打機..除非唔要求全效姐..
如果唔係緊係想顯卡好D..咁仲邊有人會用APU黎開全效呢...大食少少既都LAG死啦..ONLINE既話就冇問題,好順TIM-.-

你比得起千7蚊去買U+板,咁我就緊係會平平地3百6買塊H61之後再千4買粒2400...
作者: joe3159    時間: 4-5-2012 17:54
作者: aaq1234    時間: 5-5-2012 08:28

2手e8400 $500~800or q6600$500~900(有錢買q9550$900~1400,性能同e家絕對i系有得比,除單線程慢d之外) ,再加多hd6670 部機夠玩多幾年...好過換apu+m.b.先la
作者: joe3159    時間: 5-5-2012 09:45
作者: aaq1234    時間: 5-5-2012 10:02
姐係我收2手4核 之後加gtx560 效果會係點?
joe3159 發表於 5-5-2012 09:45

560貴,買6850/70,7850仲好...
作者: joe3159    時間: 5-5-2012 10:10
作者: aaq1234    時間: 5-5-2012 10:24
咁用咩顯卡可以玩到咁 ?
仲有我塊支唔支援 6850/560 D顯卡? 我怕遲D插唔到
仲有 i3勁D 定呢D 2手4核 ...
joe3159 發表於 5-5-2012 10:10

你用咩底版,冇睇錯應該係775版泥仲有PCI-E X16槽應該用到既,如果換I3既,不如舊版Q系仲好,勁D睇下你咩用途姐,你上網,睇片,文書既咪I3你打機,剪片一定Q系.
作者: aaq1234    時間: 5-5-2012 10:25
同埋我想問樓主玩咩GAME,如果玩ONLINE GAME既洗唔洗用到560以上
作者: joe3159    時間: 5-5-2012 10:27
作者: aaq1234    時間: 5-5-2012 10:33
bf3 姐係裝左q系4核同gtx560就玩到全效同高效?好似用i5打機咁?
joe3159 發表於 5-5-2012 10:27

問題在於張DISPLAY卡,CPU只要有最低要求就可E個問題你自己GOOGLE睇下GTX560開唔開到
HD6850/70唔好咩,560咁貴,仲要上一手野...
有錢既就上560TI...
作者: joe3159    時間: 5-5-2012 10:34
作者: aaq1234    時間: 5-5-2012 10:37
2手Q系列 4核? 有幾多種?
joe3159 發表於 5-5-2012 10:34

http://ark.intel.com/products/family/28398 下至Q6600,上至Q9550(650好似唔多見過)
全部2手都好貴...不過性能極好...
作者: joe3159    時間: 5-5-2012 10:42
作者: aaq1234    時間: 5-5-2012 10:46
9650 應該最勁...
joe3159 發表於 5-5-2012 10:42

樓主唔好住...我GOOGLE完,你塊版唔知支唔支援到QUAD
都係
AMD Athlon II X4 651K 3.0GHz CPU [Socket FM1] AD651KWNGXBOX 盒裝 [Black Edition]
BIOSTAR TA75M AMD A75,DDR3,Socket FM1 (APU),USB3.0,SATA3 6Gb/s,M.ATX M/B
咁好過
作者: joe3159    時間: 5-5-2012 10:51
作者: aaq1234    時間: 5-5-2012 10:55
我socket 775 but 好似i3勁D咁?
joe3159 發表於 5-5-2012 10:51

socket 775  都唔一定用到Q系...    I3唔係用泥打機既
    打機AMD好D...
作者: joe3159    時間: 5-5-2012 10:59
作者: s15ooooo    時間: 5-5-2012 19:22
socket 775  都唔一定用到Q系...    I3唔係用泥打機既
    打機AMD好D...
aaq1234 發表於 5-5-2012 10:55

-.-邊個話..I3內顯就唔得姐..但砌得I3一係文書機一係就另加顯卡架啦=.=除非比人水
作者: joe3159    時間: 5-5-2012 19:28
作者: aaq1234    時間: 6-5-2012 09:54
-.-邊個話..I3內顯就唔得姐..但砌得I3一係文書機一係就另加顯卡架啦=.=除非比人水 ...
s15ooooo 發表於 5-5-2012 19:22

打機點都係amd(性價比)+顯卡, i3只係單thread快,一打機現晒形,不過樓主online game冇所謂既
作者: s15ooooo    時間: 6-5-2012 11:20
打機點都係amd(性價比)+顯卡, i3只係單thread快,一打機現晒形,不過樓主online game冇所謂既 ...
aaq1234 發表於 6-5-2012 09:54

唔少GAME都係雙核比四核好=.=有優化
假設你出粒965都係同2120差唔多姐...

不過計埋超頻就AMD贏哂..

PS.樓主睇落都唔會超架喇=.=""真係會超頻就唔會簡平底板同Z68/Z77/X58/X79以外既底板=.=
作者: facg_chan    時間: 8-5-2012 23:06
其實i3 推唔推到560? 唔係4線程好勁咖咩?仲有隻牛係咪令野泥@@?我信你眼光~ ...
joe3159 發表於 1-5-2012 14:33

拿 我呢就 I3 用緊560TI結果係推唔盡
作者: s15ooooo    時間: 8-5-2012 23:14
拿 我呢就 I3 用緊560TI結果係推唔盡
facg_chan 發表於 8-5-2012 23:06

跑到幾多分?_?
作者: facg_chan    時間: 9-5-2012 13:20
跑到幾多分?_?
s15ooooo 發表於 8-5-2012 23:14

顯卡7.2U得4.8
作者: facg_chan    時間: 9-5-2012 13:21
樓主唔好住...我GOOGLE完,你塊版唔知支唔支援到QUAD
都係
AMD Athlon II X4 651K 3.0GHz CPU [Socket ...
aaq1234 發表於 5-5-2012 10:46

提議X6
作者: s15ooooo    時間: 9-5-2012 18:31
顯卡7.2U得4.8
facg_chan 發表於 9-5-2012 13:20

- -唔係WIN7果個..果個低能!我GTX590都拎唔到滿分
作者: tomtom213    時間: 20-5-2012 12:58
- -唔係WIN7果個..果個低能!我GTX590都拎唔到滿分
s15ooooo 發表於 9-5-2012 18:31

仲有GTX 690。
作者: s15ooooo    時間: 20-5-2012 13:02
仲有GTX 690。
tomtom213 發表於 20-5-2012 12:58

690唔抵玩..
作者: tomtom213    時間: 20-5-2012 13:19
唔係抵唔抵玩呢個問題。係硬件分數問題。
作者: alexalex731    時間: 20-5-2012 15:30
690唔抵玩..
s15ooooo 發表於 20-5-2012 13:02

估唔到你玩3930K的會咁講
作者: s15ooooo    時間: 20-5-2012 18:09
估唔到你玩3930K的會咁講
alexalex731 發表於 20-5-2012 15:30

我有錢我就上3960X啦...上3930K係因為性價比高..
而690..係人都知,貴到飛起..兩張690唔夠3張680打...

咁姐係插爆4張670爆頻都有可能超過兩張690..

但係690要成9千蚊一張..670..岩出果日最平既3千2咋喎...

姐係買3張先=1張690..咁好明顯3張點都贏硬佢一張喇掛...
作者: alexalex731    時間: 20-5-2012 18:51
我有錢我就上3960X啦...上3930K係因為性價比高..
而690..係人都知,貴到飛起..兩張690唔夠3張680打...

咁 ...
s15ooooo 發表於 20-5-2012 18:09

3930K都叫C/P高-3-
690 ppw高ma~
而且2張夠3x680打的><(690好似要某種線先可以玩晒4way)

670都冇得玩4way住:lol
作者: s15ooooo    時間: 20-5-2012 19:35
3930K都叫C/P高-3-
690 ppw高ma~
而且2張夠3x680打的>
alexalex731 發表於 20-5-2012 18:51

高過3960X先:lol
680超埋頻喎!_!我記得單張680人地都超到上萬5分喇..

兩張690好似先得2萬幾..
作者: alexalex731    時間: 20-5-2012 19:40
高過3960X先
680超埋頻喎!_!我記得單張680人地都超到上萬5分喇..

兩張690好似先得2萬幾.. ...
s15ooooo 發表於 20-5-2012 19:35

咁比好唔公平姐
multi卡難超D
而且果個係極限超頻:lol
要用埋LN2
作者: s15ooooo    時間: 20-5-2012 20:10
咁比好唔公平姐
multi卡難超D
而且果個係極限超頻
要用埋LN2
alexalex731 發表於 20-5-2012 19:40

LOL~唔理方法,超到上去就夠了..
4千幾一張又係顯卡..9千蚊一張又係顯卡...點解要買兩張9千唔買3張4千幾呢...

差不多就係萬8同萬5以內既差別...

而且680求奇超下都上到1萬啦= =點計都係680抵玩..
作者: alexalex731    時間: 20-5-2012 20:28
LOL~唔理方法,超到上去就夠了..
4千幾一張又係顯卡..9千蚊一張又係顯卡...點解要買兩張9千唔買3張4千幾呢. ...
s15ooooo 發表於 20-5-2012 20:10

咁你粒3930K咪更加唔抵玩:lol
作者: joe3159    時間: 20-5-2012 20:31
作者: s15ooooo    時間: 20-5-2012 21:03
咁你粒3930K咪更加唔抵玩
alexalex731 發表於 20-5-2012 20:28

唔會0,0計埋E5果DSERVER CPU我果粒都好似係前5名高分..
作者: alexalex731    時間: 20-5-2012 21:11
唔會0,0計埋E5果DSERVER CPU我果粒都好似係前5名高分..
s15ooooo 發表於 20-5-2012 21:03

講講下C/P轉左名:lol
只係局限於小小的destop?
作者: s15ooooo    時間: 20-5-2012 21:54
講講下C/P轉左名
只係局限於小小的destop?
alexalex731 發表於 20-5-2012 21:11

囧?轉咩名
!_!不算小了

PS.又有雙核底板喇!!!!

PS X2.不如入吹水區吹!_!就黎冇雙倍鳥

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://snt2006615ent2006615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2