打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 整龍天符,陣法陣型屬套(+0) 整到破產

樓主一出依個post 就引晒我地對龍天不滿既人出現 但咁啵下個版本火既天怪又多又勁 明凶係
克屬既情況下可唔可以做到現時水平 到時就見真章啦
回復 支持 反對

grace9314 發表於 15-2-2019 14:49
你唔洗咁大反應 錯哂重點
我既意思唔係指一定要玩台港巨 當然你可以玩國巨 韓巨 私服
而係 大多數樂古人 ...

冇大反應

重點係....重點居然係間接
係囉...你個重點真係幾錯
回復 支持 反對

1234950 發表於 15-2-2019 13:23
特別提覺醒前既明凶係因為
1. 佢未覺醒已經咁屈機
2. 子彈飛勁快  覺醒左子彈飛得慢左. 出技速度就冇量度 ...

你唔洗咁大反應 錯哂重點
我既意思唔係指一定要玩台港巨 當然你可以玩國巨 韓巨 私服
而係 大多數樂古人都玩 台港巨情況下
我只係想表達出 明凶/其他兵將點勁都好 boss係 台服都係唔輪到你打

間接道出台服有相關問題 而唔係講緊要一定玩台服/指明自己玩台服=]
回復 支持 反對

grace9314 發表於 13-2-2019 12:34
扣抗流 覺醒明凶
咁多隻打天入面 打佳真/虎頭蜂 明凶打天既bosss已經好快  下次改版後絕對係最快添(絕對 ...

特別提覺醒前既明凶係因為
1. 佢未覺醒已經咁屈機
2. 子彈飛勁快  覺醒左子彈飛得慢左. 出技速度就冇量度過
3. 魔抗扣減上比物抗扣減量少

重點係....做乜無啦啦自己腦補一定要係玩台巨?
回復 支持 反對

1234950 發表於 12-2-2019 21:17
見過扣抗流+明凶(未覺醒)  
1秒-2秒噴死左隻秦王BOSS

扣抗流 覺醒明凶
咁多隻打天入面 打佳真/虎頭蜂 明凶打天既bosss已經好快  下次改版後絕對係最快添(絕對快過龍天)

因為明凶技會扣抗影響 令佢打天boss好快 (以我所知 天怪暫時只有陰念,明凶技扣到抗(物抗))

現在:
鬼魂彈+念+明凶自身扣物抗(10%)

改版後:
石弓扣物抗上限25%(架車3轉先對到空,下版出)+鬼魂彈+念+明凶自身扣物抗(10%)

而龍天,日凶呢類全部計法抗... 打天boss類改版後會比唔上明凶

打地boss都好快
因為可以加埋對地既扣抗加傷既技 Eg.雀武技/其他扣抗技(如虎天....)

但係重點......BOSS怪 係台巨 輪到你打咩.....最多咪打下巨大BOSS
回復 支持 反對

henryns 發表於 12-2-2019 17:10
#34 龍天之前未出武都係點爆擊.....高攻低爆個個本身都係低少少
范圍唔算細 諗下龜天 (雀天唔知)
敏裝同 ...

佢引用我果個  係 我講緊頂裝龍天打三尾 27000~左右

雖然佢表面文字無講打三尾 5.5-6w  但係佢引用緊我既回覆 我係用緊三尾做例子

而佢就咁講龍天5.5-6W 1hit 又唔講打咩怪 所以我先對佢講既野有保留 先質疑佢 話佢打三尾

BTW 如果以冰肥呢類廢怪黎計 當龍天打5.5W-6W既時候 虎天打冰肥 既極限 絕對可以>5萬的 而唔係佢所講既4W幾  (半年-1年前 試 未buff明凶技,無屬套,天王符 4.6W,無235套)

另外 龍天傷害係唔穩定 爆擊果下傷害可能高其他天王小小/持平/低 (視打咩抗性既怪)

都係果句 出到天王 已經係巨商咩怪都打到 只係每隻定位唔同
回復 支持 反對

40# 大大講既打暴走天怪見真章 我覺得幾岩
咁先係龍天真正既用法
回復 支持 反對

龍天勝在1隻夠殺 打天唔洗轉陣咁煩
要轉轉天王都夠做
千幾蚊打天最top算抵啦
搵明凶點比,一打幾隊天怪就見真章啦
回復 支持 反對

beasilter 發表於 12-2-2019 09:03
用龍天同其他天王比 我都要認同上樓既講法
正服黎講龍天比較起其他3隻天王係清怪上(除打天)
係差左少少。 ...

見過扣抗流+明凶(未覺醒)  
1秒-2秒噴死左隻秦王BOSS

回復 支持 反對

#34 龍天之前未出武都係點爆擊.....高攻低爆個個本身都係低少少
范圍唔算細 諗下龜天 (雀天唔知)
敏裝同加MP少其實無咩關係...雀天帝套MP都唔多  龜虎天2隻照套先多
易死....差唔多啦....龍天武有閃 對比雀天有武有盾 龜天有生死 有龜 虎天多血
其實所有天王都唔會死..你唔會拎佢出去頂怪架嘛....(台凶祝斧),死左就走場再打多場囉
--------------------------
#36....你講緊咩?..
---------------------------
#37 低傷高爆我覺得都係龍天數字最高...(不過要試下先知)
(仲有上面提到既雀天符既劍仔....可以搵隻天草泥試 不過試泥都無咩用..)

打廢怪無咩好講...最多出多1下技...慢1 2秒姐....(每場)
不過龍天係咁多隻最唔穩定 就係因為爆擊.....

人地睇血打輸出....打幾下就幾下(龜天可能太細清唔晒..)每邊放幾野就走場

龍天呢?.....假設你打隻怪唔爆要6下 (1爆=3唔爆)
你好彩2下就打死 ,正常3,4野(1爆2唔爆/1唔爆連爆2野),運氣差5野都有可能
咁你實際打怪 應該每邊都放幾多野呢? 狂放,等佢打死左先轉另1邊? 咁又間接慢左
放3野,咁佢2野打死或者仲差少少血先打死 你又想嘔血
(無錯..就係打冰肥升LV......)

人地邊有講打3尾.....你睇錯....
係有就無敵啦......6WX3=18.....4下技KO
3尾雷屬....屬傷唔關佢事
(我"估"係打緊20-30W血既怪啦 不過都唔關事)
回復 支持 反對