查看: 4150|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 特別事項

關閉 [複製鏈接]
有鑑於高清新時代
多數人家中都已經轉用高清螢幕及顯卡
在RCO內 capture一張圖, 多數都會高於一般會員上載圖片的大小
如果大家需要上傳的圖片大於規限,但有必要以最佳品質發佈,
而又不懂申請網上相簿.
可以把你所要上載的圖片E-mail到
nakuzxrcexpress@hotmail.com
之後PM通知我你要帖在那個帖的那裡

E-mail既時候, 記得打主旨
主旨要有你既 論壇 ID + 相片描述
我會根據需要決定是否幫你上傳

PM我既時候講你個e-mail address

由於是手動上載需要時間等我回應
因此我還是建議大家學習將圖片縮少或上載到網上相簿

注意: 會員應盡量避免帖出大size的圖片影響其他會員觀看及加重server負荷
但如真有需要我亦會特事特辦
回復

有鑑於高清新時代
多數人家中都已經轉用高清螢幕及顯卡
在RCO內 capture一張圖, 多數都會高於一般會員上載圖片的大小
如果大家需要上傳的圖片大於規限,但有必要以最佳品質發佈,
而又不懂申請網上相簿.
可以把你所要 ...
真白羊 發表於 16-12-2009 21:59

我諗一個方法唔洗咁煩 係小畫家對比度縮放25%放上來就唔會有問題 我就會用photoscape壓 咁樣快令正... 其實開呢個post 我唔覺得有咩用- -
回復 支持 反對

我諗一個方法唔洗咁煩 係小畫家對比度縮放25%放上來就唔會有問題 我就會用photoscape壓 咁樣快令正... 其實開呢個post 我唔覺得有咩用- -
hinztse 發表於 16-12-2009 22:04

我只係提供多一個方法俾大家選擇
版主上載既容量可以大d
有好野唔想收埋
回復 支持 反對

白羊真體貼[[onion_39]]
回復 支持 反對

hinztse 發表於 16-12-2009 22:04

我諗邊個_仔會張一張1080p既圖縮25%咁_能
根本係_既先會放棄高清改為低像素
回復 支持 反對

我諗邊個_仔會張一張1080p既圖縮25%咁_能
根本係_既先會放棄高清改為低像素
paullau000 發表於 17-12-2009 17:37

小畫家係一個無用既方法 不過好多人唔知photoscape既威力 改下個程式全部野會唔同晒...
回復 支持 反對

我只係提供多一個方法俾大家選擇
版主上載既容量可以大d
有好野唔想收埋
真白羊 發表於 16-12-2009 22:14

其實唔放上來 copy條link去睇都得姐
回復 支持 反對

其實唔放上來 copy條link去睇都得姐
hinztse 發表於 17-12-2009 18:44

都得~ 有方法就得[[mg_1_28]]
回復 支持 反對

小畫家係一個無用既方法 不過好多人唔知photoscape既威力 改下個程式全部野會唔同晒...
hinztse 發表於 17-12-2009 18:44

你係我第一個見到會放棄Blu-ray而去睇VCD既人(純粹比喻)
你已經超越左常人睇圖既道理~~
為MB數大小而放棄像素
回復 支持 反對

我d相明明係1680*1050
但係upload左細左勁多囉!
回復 支持 反對